«Livlegen» i Nitimen

Tirsdager i Nitimen ca.kl.10.30 dukker jeg opp som livlege* og snakker om alt fra krenking og forelskelse til laktoseintoleranse og fyllesjuke. Alt med en medisinsk innfallsvinkel.

Kom med forslag til temaer ! Send tekstmelding til 1987 – start meldingen med Nitimen, eller skriv epost til nitimen@nrk.no

*) En livlege er en personlig lege for en høytstående person, for eksempel en kongepresidentpave eller politiker. Livlegen står ansvarlig for sin pasients helse og må være tilgjengelig døgnet rundt. I Norge har kongen egen livlege. Ordet «livlege» er en oversettelse av tysk Leibarzt, hvor «liv» har den avblekede betydningen «person». Sammenlign livvakt (Leibwache) og livrett (Leibgericht).[1] I eldre tid kaltes en livlege ofte arkiater, av gresk ἀρχιατρός «førstelege».

Passe godt til slagordet: Enhver bør være konge i sitt eget liv.